Do soboty Galeria Przymorze zaprasza miłośników tradycyjnych smaków i zdrowej, nieprzetworzonej żywności na kolejną edycję Zielonych Jarmarków.
Od 25 do 28 października klienci mogą zakupić mnóstwo zdrowych rarytasów, m.in.:
– wędliny staropolskie, w tym pachnące kiełbasy, szynki czy schaby,
– chleby wypiekane bez drożdży, na naturalnym zakwasie,
– sery górskie – oscypki (na miejscu jest grill, więc można zamówić wersję na ciepło z żurawiną), redykułki, korbacze itp.,
– sery greckie i hiszpańskie,
– sery krowio-owcze podpuszczkowe w kilkunastu smakach,
– chałwy greckie i tureckie słodkości,
– pierogi domowe przyrządzone na wiele sposobów,
– przyprawy i zioła z całego świata, mieszanki do marynat,
– miody w różnych rodzajach, które nie były poddawane obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują
swoją aktywność biologiczną, oraz pyłek kwiatowy czy propolis,
– biżuteria ze stali chirurgicznej i ręcznie robione zabawki,
– i wiele innych.
Stanowiska przygotowano w okolicach głównego wejścia do Galerii.
Zachęcamy do odwiedzania i życzymy udanych zakupów!