Od dzisiaj- 15 lutego do soboty 18 lutego, Galeria Przymorze jak co miesiąc zaprasza koneserów zdrowej żywności i tradycyjnych smaków na kolejną edycję Zielonego Jarmarku.
Na klientów czekają specjalne stoiska, na których wystawcy oferują bogaty asortyment najwyższej jakości produktów spożywczych.

Do wyboru, m.in.:
– wędliny staropolskie, w tym pachnące kiełbasy, szynki czy schaby,
– chleby wypiekane bez drożdży, na naturalnym zakwasie,
– sery górskie – oscypki i sery wykonywane z mleka mieszanego (na miejscu jest grill, więc można zamówić wersję na ciepło z żurawiną),
– miody w różnych rodzajach, które nie były poddawane obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują swoją aktywność biologiczną, oraz pyłek kwiatowy czy propolis,
– przyprawy i zioła z całego świata, mieszanki do marynat,
– wyselekcjonowane herbaty ziołowo-owocowe,
– pierogi domowe przyrządzone na wiele sposobów,
– smalce w różnych smakach,
– wędliny suszone i dojrzewające,
– oliwki i wędliny hiszpańskie,
– śledzie w kilku nietypowych odsłonach,
– sery kozie,
– przepiękne rękodzieło.
Zielony Jarmark to świetna okazja, żeby poznać regionalną kuchnię (nie tylko polską) i zrobić zakupy nieco inne niż na co dzień.
Stoiska jak zwykle czekają na gości przy Zielonej Ścianie.
Zachęcamy do odwiedzania!